Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ημέρα της Γης!

Ημέρα της Γης!

22 Απριλίου






Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Αμερικανικής εμπνεύσεως, καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός πολιτικού με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Με τα χρόνια, η Μέρα της Γης ξεφεύγει από το αμερικάνικο πλαίσιο, όπου αποδεικνύεται αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ας κάνουμε τον πλανήτη πιο χαρούμενο»


Η Google το 2017,  μας περιγράφει την ιστορία μιας μικρής αλεπούς!

Μας περιλαμβάνει την ιστορία μιας αλεπούς, η οποία με την βοήθεια ενός γάτου και ενός βατράχου, αναλαμβάνει να μειώσει τις κακές καθημερινές της συνήθειες για να σώσει τον πλανήτη.

    
Όλα ξεκινούν με τον εφιάλτη της αλεπούς, όπου βλέπει πόσα πράγματα καταστρέφονται σταδιακά εξαιτίας των ανθρώπινων συνηθειών και ξυπνάει ταραγμένη. Έτσι, αποφασίζει να κάνει όσες αλλαγές χρειάζεται στην ζωή της για να προστατεύσει το περιβάλλον.
     
Σταματά να τρώει κρέας , περιορίζει την χρήση αυτοκινήτου, βγάζει από την πρίζα ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιεί, κτλ.

Το μήνυμα; Αν το κάνουν αυτοί, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς!


 
  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου